Alella Cosas que me gustan Politica

Alella Leaks… 3. Els noms dels Partits.

Una de les coses més excitants d’aquesta pre-campaña electoral, i de llarg, és sens dubte, la multiplicació de Alias amb els quals els partits ens regalen. Es veritat que no tots, alguns continuen ancorats a un temps passat que sempre fou millor i passen de reinventar-se o bàsicament, fer-se un rentat de cara en pro de la postmodernitat política que vivim. Digues-li CIU, un oxímoron en tota regla al poble, o el P.P. que per passar passa radicalment de fins i tot la realitat existent. L’altre dia parlant amb un amic meu, aficionat a la maria, va dir-me que entrava en sintonia amb aquests partits quan la intoxicació era tremenda o l’herba de mala qualitat.

La portaveu de CiU d'Alella, Cristina Xatart; l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), i la portaveu socialista, Glòria Mans, durant la presentació del nou govern municipal, en una imatge de primers plans (horitzontal).

Continuant amb el que deia resulta que el PSC es diu Alella Primer, La CUP alternativa per Alella, ERC passa a dir-se una cosa tant llarga i ferragosa com ERC+Sumem per Alella i Més Alella, Unió es diu Unió, CIU es diu C, Gent D’Alella es diu com es diu, però tothom els coneix com els de la Marzo, i finalment com deia abans el P.P. es dilueix mentres el seu ex-capo es dedica a publicar a la pagina d’Unió. I és que en el fons, darrerament, confondre al Duran amb el Rajoy, a cops és possible i la Maria no té perquè ser de les dolentes.

Canviar de nom al partit per posar-li un nom més proper al poble és una bona solució quan el teu partit ha esdevingut un entrebanc en la seva totalitat, posem el PSC. No canviar el nom del teu partit quan ho hauries de fer ja que la coalició es separa es una equivocació sensacional en la que es pot caure si penses que l’única cosa que et salvarà és el nom del teu partit; o simplement, en el cas del P.P. quan estàs tant lluny de la realitat que et creus vivint en un planeta que es diu Melmac, que va explotar ja que tot els seus habitants es van secar el cabell al mateix temps amb un secador, igualet que el que fa servir la Sanchez Camacho en aquest cas.

Tornant al alias dels partits, la veritat es que tots son avorrits. Molt avorrits, tots son alguna cosa d’Alella… No us heu adonat que bàsicament el que es vota en unes municipals de pa sucat amb oli com les nostres es a les persones, i que son les persones les que voten?

(per cert breu apunt: el vídeo de C (exCIU) on surt la seva líder indiscutible: us heu adonat que no parla en cap moment de “persones” aquesta cosa tant interessant que forma un poble?)(la paraula que més si acosta és Col.lectiu… i els que no formen o formem part d’un col·lectiu?)

El PSC es podria dir “Mans que faran poble” , La CUP hauria de continuar dient-se CUP que per això estan nets, encara a nivell nacional; Gent d’Alella s’hauria de dir Transparència a cop de trabuco, rotllo historia recent del poble; Els de ERC tralala tralala es dirien modernistes franciscans, (però clar ara amb la barba el terme hipster em pot), UNiÓ ,YOYO sol per Alella, i el P.P. sin Berzosa con Amor. I CIU, que ja no és CIU sinó C, haurien d’haver optat per un nom molt fashion, com “CIU te mueves no sales en la foto”, que sona portuguès, però dona joc.

Enfi, m’inspiro en el difunt Albino, que va muntar un partit fa anys que es va dir COR per Alella, i que va exigir-me el vot un dia fent cua al forn de la plaça. Recordeu L’Albino?

La política municipal té molta traca aquest any, i us prometo que m’està encantant.

Finalment un apunt: en aquest correu estic rebent correus molt interessants, algun més pujat de to qu’un altre, però veritablement, l’olla de grills que sembla ser aquest poble es francament apassionant.

Continuaré rebent els vostres comentaris a alfenici@gmail.com i us prometo que continuaré provant de respondre-us a tots personalment.

0 comments on “Alella Leaks… 3. Els noms dels Partits.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: