Alella

Alella Leaks 6… Recollint programes.

Avui m’havia proposat, endemés d’assistir a l’acte de la CUP on inesperadament en van convidar, ahir, a altes hores de la nit, recollir tots els programes de les forces polítiques que es presenten al rally electoral.

He anat passant per cada una de les taules per recollir-los, les taules ben entès, que he trobat:

 • Els del PSC estaven inexplicablement a la plaça del Xorli, (tant lluny de tot!)i estaven tot just muntant la paradeta quan m’hi he parat. No puc evitar sentir cada cop més simpatia per la Glòria i totes les Mans que l’ajuden.
 • Els de Unió, que no CIU estaven entre la porxada i la plaça, no tenen programa, encara, però el tindran o així ho posa a l’octavilla mal feta i poc pensada que m’han deixat anar! M’han semblat tristos, deixats de la mà d’un Déu que no Convergeix. Crec que és la fí per ells i una mica a nivell local el que passa amb Unió en aquest país. Unió és com elefant que no sap morir de vell.
 • La CUP es presentava i no tenia taula, prou en tenien en fer-se sentir entre la música dels cotxes d’època i els clàxons a mal-hora. Després hi entraré una mica, potser en aquest post o en el següent, però, hi ha dos coses que no he entès de la presentació que han fet avui: perquè la garnatxa es justifica, i perquè ells es justifiquen. He pres nota del que deien, no he entès gaire bé rés. Si el to, si la idea general, no que s’omplissin la boca amb grans paraules, el poble Saharaui, i la cansina imatge post 1714… He apuntat una frase, sols una.
 • Els de C que no CIU, regalaven bolis, globus, ahh! i el programa que em llegiré amb atenció, la Cap de llista s’ha marcat un parell de sardanes (thanks God als altaveus dels de Gd’A) i s’han ofert a enviar-me el díptic per mail. La Srta.Blasco m’ha dit que era molt fàcil escriure, i és veritat, així que continuaré fent-ho. Jo crec personalment que amb la pràctica es millora, en tot. O casi en tot.
 • Els del P.P. no els he vist, però tothom s’afanya a parlar-ne malament o pitjor. Jo he decidit que en parlaré quan toqui el seu programa, que el tinc gracies al meu amic B, que me l’ha fet arribar via facebook i que no entenc encara d’on l’ha tret.
 • Els de Gent d’Alella estaven també a la plaça, tots simpàtics i encantadors. Tampoc tenen programa…de fet el tindran, però encara no saben quan.
 • I després he recollit les 4 coses que em quedaven dels Franciscans, he parlat una estona amb L’Almendro, i La Vilaró, que com sempre m’han semblat gent de molt nivell. Tenen la lliçó apresa, i sobretot no deixen cap per lligar. Costa i costa molt trobar-hi coses negatives als Franciscans, ja que sembla i n’estic convençut, que saben el que es fan després de tant de temps, potser massa temps?

Es curiós que una de les frases més repetides aquests dies és la limitació de mandats, (punt 2 d’unió)… Perquè hauríem de limitar alguna cosa que funciona?

A la presentació de la CUP, (que no és la CUP, però si que és la CUP – no ho he entès això-) també han parlat de la confusió Partit-ajuntament. Tampoc ho he entès. Malauradament, els alcaldes, o alcaldesses son l’aproximació més pura al caciquisme d’antic, i encara que aquest es vulgui esborrar o canviar, o fins i tot revestir d’algun toc democràtic, la gent no vota a 13 persones Oriol, sinó que vota a la persona, o contra la persona (que també n’és una possibilitat). Clar que aiò de cacic sona malament, però potser ens hauríem de concentrar més en les paraules que no pas en com sonen.

De fet a 15 dies de les eleccions m’he trobat que els Convergents, els d’ERC, els del PSC tenen un programa els del PP un parell de fotocopies, els de la CUP estan a punt i el tenen penjat a la WEB i la resta no tenen programa. Perdoneu: no tenen programa? És a dir que a part de un munt de cartells la Marzo no té programa? Si el té que me’l envií si us plau a alfenici@gmail.com però no l’he sabut trobar. Que Unió no en tingui es normal, estan “touché de mort” els pobres.

Es a dir que estem reduint la possibilitat de vot a 5 partits de 7 ? Em sap greu per la super-inversió d’alguns.

Ens haurem de centrar en PP, CUP, ERC, PSC i C.? Tenint en compte que el PP és residual i sense en Berzosa, es pura anècdota, ens limitem a la Mans, a l’Andreu, a L’Oriol, a la Xatart … Podríem escriure ja de “l’endemà”? No ho faré avui, però crec que podríem tots començar a fer quinieles.

Un breu apunt a l’acte de la CUP d’avui. Hi tinc tendència, de fet afinitat real poca, però la vida et porta per camins que son difícils de rectificar. Afinitat ideològica bastanta. M’ha agradat el que han dit, però els he sentit “no” propers a Alella i si molt propers al David Fernandez, que ens dona a tots tres voltes en moltes coses i que es un ciutadà del qual tots n’hem d’estar ben orgullosos. I molt propers a temes que a nivell local poden interessar poc. De totes maneres he apuntat una frase a la llibreta quan els escoltava, passar una un, (passats els de la garnatxa), proposant dintre del seu ideari els que volien per el poble.

He apuntat: “estan verds, casi tan com ERC quan va arribar al consistori fa temps. La Fruita verda, madura, la fruita madura s’asseca”

Potser L’Asensio, a quin tinc un respecte immens, dins la llunyania, hauria d’haver canviat un Ti Voglio Bene a la italiana per un Ti Voglio Meglio a la siciliana. Però entenc i m’agrada aquest nou suport a una candidatura que em sembla prou fresca, i innovadora per tenir-la en compte. Potser la mala sort de tot plegat és l’arc demografic per edats d’Alella. Hem envellit i madurat amb l’Andreu? O potser hem de dir, madurat i envellit amb ell?

2 comments on “Alella Leaks 6… Recollint programes.

 1. El programa electoral imprés dins la revista num. 8 de Gent d’Alella va arrivar dimecres passat, però ja hi era i hi és al web:http://gentdalella2015.gentdalella.cat/programa-electoral/
  De fet, l’abril ja teniem recollides totes les propostes dels simpatitzants (inclosa la de les cabres) i les haviem posat a votació a través de Discuto: http://gentdalella2015.gentdalella.cat/participa-en-el-programa-electoral-del-gent-dalella-fins-el-12-dabril/
  Segurament, no només tenim un dels millors programes -segons Al Fenici-, sino que ha estat accessible abans que cap altre durant la seva gestació, a l’igual que la confecció de la llista.

  Llàstima no haver-te seguit abans!, t’hauriem enviat passi VIP a tots els nostres actes de campanya per a tenir l’oportunitat de parlar-ne personalment.

  Salut!

  Me gusta

  • Apreciada Mercè Marzo, ja vam comentar el teu programa el passat 14 d’Abril. (dijous passat, un dia després de que el publiquessiu) Salutacions Cordials

   Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: