Alella

Alella leaks 15, perque SI hauriem de votar als FRANCISCANS, Andreu Francisco, ERC +Tralalá

Es complicat, i molt, escriure-li un Alella Leaks a alguna cosa que ha passat de partit polític a Persona Coneguda per acabar sent casi bé una ordre religiosa, amb els seus enemics, i els seus acòlits. Els Franciscans d’Alella. He de parlar de perquè hauríem de tornar a votar al millor alcalde que ha tingut aquest poble, o perquè no ho hauríem de fer? De veritat?

Alella ha passat de ser un poble estrany, de cap de setmana i poca cosa més, a un lloc on sempre es fan coses, sempre es fan millor, i encara que a cops hi estiguem d’acord o no, s’intenta de fer el que es pot. I sembla, que des de fa temps que aquest “el que es pot” ens porta en la direcció correcte.

He llegit el programa, o “el que hem fet i el que ens queda per fer” i no tinc cap queixa. De fet continua, i si, “és pur continuisme” com em deia l’Albert avui al correu de l” alfenici@gmail.com “ però es un continuisme que ens va bé.

Potser l’única cosa que se li pot retreure al Andreu Francisco és no tenir un successor clar, o potser el haver-los apartat o no haver-los trobat en la quantitat ingent de persones competents de la que s’ha envoltat i s’envolta. Però és que es vota Andreu, rès més.

Potser també, per ser una mica sincers, ens podríem preguntar si és tant bò, o si la oposició desde el principi fins avui esta a l’alçada, exceptuant la CUP que son nous i no en sabem res. Doncs potser si que n´és

Clar, davant de Berzosas, Marzos i Xatarts no és complicat, i si amb tot el que ha passat desde fa 12 anys en aquest país continuem amb el mateix Alcalde, i els que estan a l’oposició hi continuen estan i els que no, hi son al govern, (exceptuant el PSC), escudant’se en un “més que dubtós” pacte de país… com podeu comprendre buscar-li un però de qualitat en 700 paraules és complicat.

El tenir a C (que ja no CIU) dintre del govern no m’ha acabat de convèncer, i la tibantor amb la CUP també em desconcerta.

Quina és la raó per qual tots els altres partits van sense sigles, i com a persones i en aquest cas en Francisco, que té marca pròpia, no es presenta com Andreu Francisco sinó com a ERC i tot el tralalá incloent els de la darrera fornada (¿?) per ser alcaldable o re-alcaldable? Aquesta és l’única pregunta que em faig.

Per la resta, m’agrada com a candidatura, no entenc perquè uns han caigut tant a baix de la llista i alguns altres en son tant amunt. Segons com acabi l’esdevenir d’aquest país, podem acabar amb un alcalde diferent del que votem, i això ho hem de tenir clar. O potser no?

Quan parlo amb les altres agrupacions del poble, uns els altres i els de més enllà, tots li troben un problema als Franciscans: alguna promesa incomplerta, que en té; algú que s’ha sentit oblidat, o simplement un esgotament, (no gaire sincer) de veure els mateixos passejant per la plaça del poble una i altre vegada, cada cap de setmana que es pot, parlant amb qualsevol ciutadà que se’ls vulgui acostar. Els Franciscans tenen una cosa que molts dels altres no en poden presumir: la feina de carrer la fan bé, son uns guerrillers, i sempre que els hi preguntes alguna cosa, et responen. Potser no t’agrada el que et diran però et respondran i sabràs exactament de quin mal has de morir. Així com alguns, o alguna candidata, s’aparta quan algú que no n’és de la corda, els franciscans t’escolten, després no sé que fan, però t’escolten.

Els partits parlen de canvi, de transparència, de despersonificació de la figura…

Jo, sense esgrimir el vot de la por, em pregunto quines son les altres opcions. I també em dibuixo un mon ideal amb un govern d’esquerres… de Totes les Esquerres que es presenten que en son tres.

A les meves altres feines, les que faig de 7 a 7, m’en faig un fart de veure gent que arriba i ho vol canviar tot, també en veig dels que prometen la cassola la cullera i el plat, i sempre recordo la frase del Gran Mackein, treballador de Parxet desde el principi fins casi al final que deia: Al…seu i mira, que demà veuràs la mateixa obra amb diferents decorats i els mateixos figurants.

En aquest cas, jo no li trobo pegues majors a l’Andreu, i si algunes menors:

  • Absència de successor
  • Absència d’alguna gran obra (però és que ja no en deu quedar cap, i segons totes les altres forces l’única que queda es pavimentar Sorli-pont de l’autopista, i el darrer tram fins Alella Park)
  • Un enfocament més popular a l’amanida dels escolapis
  • Una policia municipal més contundent, (i no amb les multes)
  • El desplegament de la fibra al 100% (Estrella incluida)

Cosetes…

Potser aquest es el gran forat dels franciscans, falta una gran cosa…UN GRAN PROJECTE. Si és veritat que hi ha el projecte del carrer Santa Madrona, la nova biblioteca i l’arxiu municipal, els habitatges públics de lloguer o la Miralda com a pol empresarial, i tota la feinada que comporta el nou POUM… Però quin és el gran projecte? El tenen, n’estic segur, però a 10 dies de les eleccions no l’han sabut vendre encara i la resta de formacions s’apropien de projectes ja endegats que tenen que culminar-se, i com tots sabem, prometre és gratis (les altres formacions se n’estan fent un tip). La memòria de la gent es malauradament igual a la d’un peix, i els egos, els de tots s’alimenten de grans obres.

Si feu memòria, aquest poble fa 12 anys, era, diferent. I ara és millor.

Gràcies.

P.S.: una o dos peticions  off the record Andreu…el discurset de la nit de reis retalla’l, que acabem tots encostipats!  i a la Estrella allarga-li el cable.

0 comments on “Alella leaks 15, perque SI hauriem de votar als FRANCISCANS, Andreu Francisco, ERC +Tralalá

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: