Alella

15 preguntes per 1 candidat. La CUP – Alternativa per Alella. (Oriol Font) Alella Leaks 18

Hem enviat un questionari a tots els candidats amb les mateixes preguntes, i aquí us publiquem les seves respostes, tal qual ens les envien.

Gracies Oriol,  (i assemblea)

(se que tens un equip, però parlem de l’alcalde)

Permet-me fer una prèvia: nosaltres ens presentem per esdevenir regidors com a eina en mans de l’Assemblea d’Alternativa per Alella. No hem presentat la llista pensant en que jo esdevingui Alcalde.

El nostre objectiu en aquestes eleccions és ser i tenir veu dins la institució per poder dur a terme el Programa. El resultat a les urnes dirà si tenim més o menys vots al ple i ens orientarà sobre quin pot ser el nostre lloc dins l’Ajuntament.

 1. D’on surts?

Ara sí, jo crec que he sortit de la tenacitat de ma mare i del bon humor i ganes d’ajudar de mon pare. Crescut a Alella i format entre bardisses, l’educació pública, la biblioteca i els espais de voluntariat i activisme d’aquí i de més enllà, he esdevingut ecologista, inquiet i advocat.

 1. Esperit de transparència o esperit per evolucionar?

Volem dur a la pràctica des de l’Ajuntament, accions sòlides i valentes de forma democràtica. Per bastir projectes conjunts i tenir discussions resolutives és imprescindible un marc de confiança i que no s’oculti informació ni regnin les mitges veritats.

 1. Què esborraries dels darrers 10 anys d’Alella?

Primer cal reconèixer que s’han fet coses bé. Anant al detall físic, sens dubte, esborraria el garatge de pagament de bicis al pàrquing de Can Lleonart (20.000€) i l’esfondrament de la bassa de Can Magarola.

Pel que fa a la gestió, esborraria del darrer mandat i, en endavant, el perillós joc del “potser no és ètic però no és il·legal”. Insistim en la necessitat de transparència i de retornar al Ple el centre del debat institucional, ara en mans de la Junta de Govern. Alhora volem desenvolupar i fer créixer espais oberts de debat vinculant.

 1. Quina és l’obra que més feliç et faria continuar?

Com a equipament, dotar de contingut i, posteriorment, de continent la nova biblioteca i arxiu històric a la fabriqueta, aprofitant la feina feta però obrint un període de debat públic per a que esdevingui allò que entre tots volem.

Com a projecte de poble, personalment, m’agradarà que es segueixi aprofundint en la democratització de l’aprenentatge i gaudi musical a totes les edats (totes!).

11209464_449115431924549_8825047909054127917_n

 1. Think Global Act Local?

Oh i tant! Apuntar globalment, actuar localment i, un cop actuat, repensar allò fet i sortir a buscar, aprendre i estudiar actuacions que funcionin arreu i que puguin ser bones per al nostre poble i la nostra comarca.

La nostra voluntat de posar fi al crèdit que té l’Ajuntament de 2,7 milions amb el BBVA va en aquesta línia: no donar propina a aquells que s’han enriquit amb el naufragi (i desballestament) de les Caixes.

 1. Creieu en un pacte nacional, o en un govern solidari i proper?

No dansaríem sobre una estelada que intenti amagar desigualtats i arbitrarietats. Dels Drets Socials i la independència no es pot fer una qüestió dicotòmica, ni la independència pot servir tampoc d’excusa per repartir parcel·les de poder.

 1. Disposats a pactar o disposats a governar?

Disposats a anar per feina des d’on ens situïn les urnes, treballant amb un peu a l’Ajuntament i l’altre al carrer i reconeixent i secundant les bones idees, vinguin d’on vinguin.

Volem, a l’inici del mandat, un Pacte d’Acció Municipal que permeti que totes les forces polítiques i les veïnes tinguin una previsió del què es farà, permetent així planificar i tenir ben treballades les propostes. Els pròxims mesos seran d’infart i cal que allò urgent no ens faci desatendre allò important.

 1. Quina seria la vostra màxima obra de govern?

Assentar les bases perquè sigui possible viure i gaudir d’Alella i el seu entorn en totes les etapes de la vida, trencant així amb l’actual situació d’una bona part dels fills i filles d’Alella, d’origen o sobrevinguts, a ser comminats a acabar marxant per motius econòmics o subsistir en la precarietat. Sense oblidar posar fil a les nostres responsabilitats ambientals i socials que superen els límits municipals.

 1. Quin és el teu primer record històric viscut de primera mà?

De primera mà, el matí de l’11 de setembre de 2001 em va trobar enfilat reparant una teulada en un nucli rural a Pennsilvània, amb el so de les sirenes d’estat d’alarma i el vol baix d’avions militars. Em va sorprendre la immediata, espontània i eficaç organització civil per respondre a la situació d’urgència.

 1. Ens mereixem un futur millor o un millor futur?

Com a humanitat, ens mereixem un futur digne i responsable ecològicament.

Com a poble, ens mereixem un present amb futur per a tots els Alellencs, independentment de l’edat, origen, gènere i estatus social.

 1. Amb qui no pactaries encara que el poble en fos la clau?

Personalment, preferiria no pactar amb qui encari la política municipal (local o comarcal) com un modus vivendi per evitar que s’acabi prioritzant la seva supervivència laboral per sobre dels interessos com a poble.

 1. De què te’n arrepenteixes a la teva vida, i de què et sents orgullós?

Suposo que, com tots, em penedeixo de les decisions vitals no preses per vergonya o inseguretats.

Per altra banda, em sento orgullós de seguir lluitant per decebre’m a mi mateix el mínim possible i, també, com deia aquell: de viure amb gent preciosa….. perquè vull!

 1. Perquè ser alcalde i no enginyer?

El nostre paper a les institucions és ser una eina al servei del projecte d’Alternativa per Alella al poble, de la CUP a nivell comarcal i de l’esquerra transformadora als Països Catalans.

Formar part de la CUP implica una limitació clara de sou i de mandats, no hi ha carrera política, és bolcar-se plenament durant un breu període per a ser la cara visible a les institucions del projecte, sabent que després altres agafaran el relleu i a nosaltres ens tocarà tornar a la rereguarda.

La inquietud política espero que m’acompanyi sempre, però la professió que he escollit és la d’advocat, és la meva vocació.

 1. L’equip dels millors o el millor equip?

El meu mentor i cap, quan discrepem, sempre sosté que allò bo és enemic d’allò millor. I tot i que a voltes en renego, cada vegada comparteixo més aquest punt de vista.

 1. Posa’m un tweet dient-nos perquè t’hauríem de votar?

Destronem premeditats pactes grisos, #capgiremlahistoria, donem color al poble!

11226567_453470694822356_5900965972793034917_n

0 comments on “15 preguntes per 1 candidat. La CUP – Alternativa per Alella. (Oriol Font) Alella Leaks 18

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: