Alella Cosas que no me gustan

Alella és insegura.

Ha estat una altre reunió de seguretat. Una més. Per mi la primera, i tenint en compte el fred que vam passar i les tristes conclusions que en trec, segurament serà la ultima.

2 Mossos de esquadra tan complaents com comprensius, un Policia local (sots inspector) que va transmetre molta …”seguretat”, l’Alcalde que ens ofereix tantes dades estadístiques com poca informació i que amb alegria ens ven les càmeres de seguretat que instal·larà per tot el poble. 18…

Em quedo amb el comentari sobre les càmeres del Mosso. “Han aconseguit reduir en un 20% els robatoris a cases de Cabrils”. Si trec la estadística que ens donen a Alella i l’agafo per bona, (ens queda clar que els grups de whatsapp es una cosa de dones histèriques) resulta que a canvi d’una inversió poc menyspreable ens assegurem que unes 9 cases a l’any no siguin violentades. Quan valen tres motos de muntanya que patrullin els camins de darrere les urbanitzacions?

Segons els Mossos i el Nostre Sots inspector, no hi podem fer gaire:

-si no tens un gos compren un, si en tens un busca-li novia. Si no tens reixes, posa’n, no t’oblidis de l’alarma i sobretot si vius a prop del bosc, et fots, i si pots canvia l’aigua de la piscina per àcid sulfúric, per cert no t’oblidis dels perimetrals les bombes de fum, una Tasser baixada d’Andorra els esprais mostassa i una dosi immensa de estoïcisme.

El resultat de la reunió d’ahir és bàsicament un fracàs en tota regla. Es verbalitza la realitat de que l’Ajuntament és incapaç de donar una resposta coherent, ràpida, i eficaç contra l’allau de robatoris a cases. També ens queda clar que no hi ha cap allau, que les estadístiques diuen que augmenten però no tant, i que la paraula allau és més aviat fruit de l’exageració dels grups de whatsapp on, inexplicablement després d’escoltar a l’Alcalde dir l’altre dia al canicross que era un club que fomentava l’histerisme ens hi cola un policia, perdo, sots inspector…

La pregunta que em faig és la següent: si la proposta de l’autoritat competent, les tres que teníem (inclosa la que va en texans) és :

-protegeix-te millor i obre les llums… Per quina raó tinc o tenim que continuar pagant un servei que no fa el seu servei? I no demanar un descompta a Iberdrola…

Vaig tenir la lleugera sensació de que ens havien organitzat un petit psicodrama, on veïns agobiats per la situació i amb por a tornar a les seves cases verbalitzaven els seus temors al mateix ritme que els policies expressaven, provant de posar-se al mateix nivell de les víctimes, (de manual de empatia) una certa frustració, real o no, per la situació viscuda. Mentres el consistori… explicava alguna anècdota, de carteres perdudes a Berlin, i altres cridaven: no tenim por!

En a mi el que em fa por és la ineficàcia dels que han de fer la seva feina i ens parlen de la banda dels Chilenos, voleu dir que calia tan teatre?

En a mi el que em fa por és que ens diguin que hem de solucionar nosaltres el problema.

En a mi el que em fa por és que ningú portava una reunió preparada per parlar de futur, el passat ja sabem quin és.

I sobretot el que t’acollona es que et diguin els que han de fer la seva feina, que aquesta es directament ineficaç.

Fet i fet em quedo amb el moviment veïnal i m’allunyo i cada cop més de la pachanga i pandereta de l’altre dia.

0 comments on “Alella és insegura.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: