Alella

Alella: trenquem una llança per ells?

Potser hem de trencar una darrera llança per l’Andreu i el seu equip per acabar de solucionar aquest problema on sembla que els ciutadans ja han près una posició, i els diaris també, potser ho hem de fer perquè abans d’ahir ell SI va sortir

I si trenquem una llança per ells? Avui tornant de la Boqueria a les 8:30 del matí, m’he trobat a un dels veïns actius de Mar i Muntanya. És veritat que ja hi pensava ahir, però també ho és que el poble hagi de fer , sol, coses que haurien de fer els que hem escollit com a representants, molesta.

La conversa ha estat curta, diria que fins i tot breu, i crua, ja sabeu que desde que vaig descobrir que podia morir tolero poc el perdre el temps, i els imbècils. Pot ser un criteri complicat, però si la idea és clara, és fàcil d’aplicar.

Després de tallar una conversa surrealista amb aquesta persona, he pensat en el joc del mirall que em proposava una novia que vaig tenir, i que em proposava sempre que creia que algun dels dos pensàvem diferent.

M’he posat el casc, i he tirat Avinguda Alella amunt. Després he pensat amb el Dani Montes, algú amb tant criteri, que em costa sempre un esmorzar… I si no han tingut temps? I si hauríem de trencar una llança al seu favor?

Jo personalment no crec en la okupació indiscriminada, tampoc amb la inactivitat de l’ajuntament sabent que en les primeres 48 hores, si que poden actuar. Però si que crec en dues coses que em van sobtar: Crec que qui va encendre la metxa l’altre dia, aquest veí de la urbanització no va tenir ni el valor ni la dignitat suficient com per presentar-se a l’hora a la porta de l’ajuntament, i tampoc, es va quedar fins el final acompanyant als veïns que eren els seus. “tinc feina va dir…” com si els que estaven allà no la tinguessin…

Tampoc crec en l’Ossorio, que sembla que va sortir a donar suport als veïns i despès no hi era; ni amb la Gd’A que eren allà fora de l’ajuntament fent cara de circumstancies, però sense posicionar-se, ni opinar. I tampoc crec amb el PSC, encara que en aquest punt he de dir que la Mans es va acostar, encara que amb cara desencaixada, i sense saber molt bé què fer. Tenim doncs un arc de regidors que davant una situació completament nova (UN MOMENT VEINAL A ALELLA…WTF??) van dibuixar-se:

 • Gent d’Alella va ser foc d’encenalls
 • Convergència una entelèquia en ell mateix o simplement un zero a l’esquerra
 • Un PSC amb moltes ganes i pocs ànims, (els cal força)
 • I un govern…

Que passa amb aquest Govern?

És complicat de definir, algú dirà que no sap de què parlo perquè no vaig als plens, però si no hi ha càtering, ho trobo avorrit. Abans d’ahir, vaig veure una cosa que no em va sobtar, potser dues: vaig veure a un alcalde ,surtin a contemporitzar, que va veure’s desbordat potser per primer cop en els darrers tres mandats, i vaig veure a Una Srta. Ribalaiga, posant cara i paraules, sent on potser no li tocava, i explicant. No vaig ser al moment 2 ( a la xerrada per canviar impressions a fets consumats), però si que hi vaig al primer moment…i avui, pensant en què vaig veure, he pensat que potser, tot i pensar i jutjar com a ciutadà, hauria d’aprofitar aquest blog, per trencar una llança en el seu favor. L’Andreu Francisco ha estat lent, massa cuidadós amb ell mateix, potser fins i tot massa, però és veritat que part del seu equip, escollit com sempre a dit, va tenir prou esquena com per sortir i parlar amb uns veïns que comencen a estar-ne farts de tanta cirurgia, i els hi calen solucions.

Potser, o “potser” no es la paraula, segur, caldria, hauríem, de donar un darrer vot de confiança al nostre govern, el mateix que ahir em semblava ineficient, perquè d’aquí al 13 d’abril, on som tots cridats a escoltar, puguin treballar.

 • Quina és la comunió entre okupacions i el nostre poble.
 • Quina es la comunió entre el nostre poble i la pressió als bancs?
 • Quina és la solució Inter mitja entre un govern d’esquerres i una base social burgesa i (sense que ningú estigui d’acord) de dretes?
 • Quina és la relació entre la vivenda social, les cases buides dels bancs i les okupacions indiscriminades dels bancs?
 • Quina és la posició i la força a la policia local, que hi son però tampoc tan?
 • Perquè els mossos sempre apareixen per tractar de delinqüents als que recuperen les seves cases? Més dissuasoris que efectius ?

Potser hem de trencar una darrera llança per l’Andreu i el seu equip per acabar de solucionar aquest problema on sembla que els ciutadans ja han près una posició, i els diaris també, potser ho hem de fer perquè abans d’ahir ell SI va sortir a la plaça encara que després es fongués amb la sorra de la plaça i perquè membres del seu equip també hi van ser per donar la cara.

Sembla estrany escrit desde aquest blog, però ahir vaig tenir la sensació que potser tenir a una Ribalaiga aprop, segons en quin moment, seria un punt a favor. Hem tingut tres legislatures de pseudo èxit (és molt més que el que poden dir molts pobles) i el dijous l’equip nou va sortir a donar la cara.

Hem de donar un vot de confiança, hem d’estar quiets, i hem de veure què passa durant aquestes dues setmanes que ens queden fins el 13.

I després ja veurem.

Als exaltats, i tos sabeu de qui parlo, aquells que encenen facebooks veïnals, que es passegen amb 4×4, i et fregeixen a whatsapps, jo crec que us equivoqueu.

 

 

6 comments on “Alella: trenquem una llança per ells?

 1. Laura Collado

  Crec que hauríem fer part a 8TV programa d’en Josep Cuní. Així anirà més ràpid!
  Jo conec a la família francesa que va perdre la seva casa a Avinguda d ‘ Alella ( no cal que us poseu el nombre , es tracta de la casa okupada ) : una família encantadora i generosa que va pagar els seus impostos a Alella durant més de 8 anys. Des que la van perdre només han tingut una successió de desgràcies fins i tot ( i no exagero ) a punt de perdre la vida. Em revolta que no es faci res , que s’hagi ocultat informació sota pretext que ” no s’estengui el pànic ” Sr. Alcalde és vostè molt jove per no formar part de l’era Digital o és que vostè nosabe que avui tot se sap que la informació ja no és poder ? li desitjo molta sort per gestionar aquesta crisi offline i la que ve en línia que no podrà parar-

  Me gusta

 2. mercedes costa

  Yo, como Laura Collado, tengo que explicar la historia de la casa ocupada desde hace año y medio en la Serreta, casa que luego fue quemada.
  Esta familia tenía su pequeño negocio, cerca de la crisis , la esposa fue declarada de cáncer, después de una larga lucha , murió. El marido undido y con un hijo ,vamos a decir en no muy buen estado, Lucho por su negocio pero al final cerró. Vino la segunda parte ,había que pagar la hipoteca y no pudo.Fue desahuciado y a la calle . Me hubiera encantado ver, un ayuntamiento tan comprensivo y humanitario , como lo está siendo con los gitanos.No soporto que se parapeten destras de la ley,creo y siempre he creído que el pueblo es una fuerza imparable, la historia es un ejemplo.No me sirven las palabras de este Ayuntamiento , el problema está denunciado hace año y medio y han pasado de todo, hasta de la venta de droga ,al lado de un colegio. Los gitanos de Can Teixidor son los que estaban en la Serreta , asdi que del amicidio decla mina , nada de nada.Han venido a quedarse.
  V

  Me gusta

 3. mercedes costa

  Yo, como Laura Collado, voy a contar la historia , de la familia de la casa ocupada en La Serreta, y que después fue quemada.Este matrimonio, tenía su pequeño negocio y compraron la casa, después de años de pagar su hipoteca religiosamente , la esposa fue diagnosticada de cáncer, después de una larga lucha y gasto, murió .El marido undido y con un hijo sin muchas luces , perdió el negocio, dejo de pagar su hipoteca y fueron desahuciados .Tiempo después, no mucho ,la casa fue ocupada por los gitanos.Me hubiera gustado ,que ese ayuntamiento, que pide humanidad para los ocupas , hubiera estado al lado de esta familia y hubiera mediado con el banco para un alquiler social.Esta ocupación fue denunciada una y otra vez y nada, ni tan sólo les ha importado la venta de drogas al lado del colegio Laie.Han pasado de todo y cuando digo de to es todo. Y no me sirve la lista de leyes que nos saca el alcalde.Ahhhh estos gitanos de can Teixidor, que se supone acaban de llegar , son los mismos que estaban en la Serreta, así que del asesinato de la Mina , nada, han venido a quedarse, están cómodos, y nadie les molesta en sus trapicheos. Yo no doy votos de confianza , no la tengo, la perdí hace tiempo.

  Me gusta

 4. Mercedes costa

  Porras se ha cargado dos veces

  Me gusta

 5. que no nos tachen de racistas por favor!!! estoy en contra de las okupaciones sean del tipo que sean. De normal no hay absolutamente nada en okupar una casa que no es tuya. A ver cuantos vamos a ser el 13 .

  Espero que muchos!!
  Mercedes estoy contigo dónde esta el ayuntamiento y otros????

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: