Alella

Alella: el whatsapp es descontrola…

a Mar i Muntanya es una caça de bruixes cap a l’ajuntament i un espanta Iaies . Tots llegim els seus comentaris tendenciosos i racistes

L’anonimat del Whatsapp i de les xarxes socials dona molt de si aquests dies a Alella, el que son unes quantes cases okupades per urbanització, via whatsapp, s’ha convertit en una paranoia constant alimentada per un parell de elements, especialment a Mar i Muntanya, que no fan més que escalfar l’ambient i sobretot crear una falsa sensació d’inseguretat ciutadana.

Han ocupat cases? Si, de fet no és un problema nou i desde aquest blog se n’ha parlat varies vegades. Es incòmode, també. Però passar de desocupar una casa buida amb claus i propietària, a presentar-se amb algun pal, o estri a cada moviment sospitós prop de les nostres cases és un gran pas.

Estic a tots els grups de Whatsapp de les urbanitzacions d’Alella, o quasi tots i us he de dir que desde que hi perdo un temps preciós a llegir el que passa, me n’he adonat que al de Mar i Muntanya, encara que el tema hi sigui candent, algú el retro alimenta amb algun interès que m’és aliè i desconegut.

Els grups, que al principi foren creats per avisar-nos entre veïns per tema de robatoris i gossos que se’ns perdien, han derivat en alguns casos i especialment a Mar i Muntanya en una caça de bruixes cap a l’ajuntament i un espanta Iaies difícil de defensar. El més actiu de tots quasi mai dona la cara i de sobres veiem i llegim els seus comentaris tendenciosos i animat, sobradament racistes.

Quina és doncs la utilitat d’aquests grups: si ahir era merament informativa, avui prova de moure masses (si en podem dir masses) cap a una finalitat molt concreta. Si algú dirà que en definitiva hi tenen un problema, jo diré que crec que aquest problema no s’arregla establint la dictadura del grup de veïns de fàcil control i fàcilment des controlable.

Es curiós que la frase d’en Churchill es fa realitat: només cal un idiota més llest que un altre perquè tots topin al mateix esglaó quan és un altre el que els hi diu, on cal anar.

Reconec que en vaig ser un dels promotors dels grups de whatsapp, ara fa quasi un any, i també com de amb poca simpatia, desde l’ajuntament i la policia local, se’ls miren. Però aquests darrers dies, i llegint el que llegeixo, més d’un cop en denunciaria algun dels comentaris.

Ens ocupen les cases: és una realitat. L’ajuntament no respon com tots esperàvem que ho fés: n’és una altre. Però la deriva d’alguns i sobretot la manipulació que en fan d’aquests púlpits on vomiten merda, em fa pensar que el camí és equivocat.

Quin és el camí correcte que ens porti a una solució?

La de l’ajuntament fins avui no ha portat a enlloc i fins i tot diria que ha provocat el naixement d’aquests hooligans que infesten les noves vies de comunicació veïnals i interveïnals. La de concentrar veïns amb pals tampoc. La legal molt em temo que és la menys indicada. Perdoneu: però la usurpació de la propietat privada em sembla un gran delicte.

Què podem fer?

Vivim en una línia molt fina, i alguns estan aprofitant aquesta angoixa per alimenttar fins i tot el seu petit ego d’administratiu de finestreta. I tot, malauradament amb la inactivitat d’un ajuntament que cita als veïns al dia 13 d’abril esperant que es calmin les aigües i no veient que se’ls hi fermenta la sopa.

Malauradament i per posar un punt final, Gent D’Alella i la Convergència Pixelada proven de treure-hi redit, ja és el que diuen a Aguas revueltas ganancia de (jo canviaria pescadores…per Miserables).

Caldria articular el que esta passant ràpidament abans de que passi quelcom. (i crec que és la segona vegada que ho escric).

4 comments on “Alella: el whatsapp es descontrola…

 1. Mercedes

  Y que solución das ? . Piensa que el miedo es muy peligroso,pasa como con los perros , que atacan por miedo.Hace u año que hable de este problema con gente d’alella y ni flores.Y el ayuntamiento ya lo ves , la parte contratante de la parte contratante .

  Me gusta

 2. L'observador atent

  Vivim en una època estranya,
  Veïns que culpen de les lleis injustes a aquells que no les poden canviar
  Veïns que volen solucions fàcils a problemes complexos
  Veïns que volen més seguretat però que ens fan sentir més insegurs
  Veïns que odien als gitanos però diuen que no són racistes
  Veïns que es diuen demòcrates però que promouen l’odi
  Veïns que espanten a les àvies per whatsapp mentre comparteixen el gintònic a l’Instagram
  Veïns que tenen l’ego ferit i se’ls presenta l’oportunitat de liderar la misèria
  Veïns burgesos amb proclames obreres
  Veïns obrers amb aires burgesos
  Veïns que cuiden els gossos com a les persones i tracten a les persones com a gossos
  Veïns de Disney disfressats de Chuck Norris
  Veïns que buscaven una excusa per fotre l’alcalde i ja l’han trobat
  Veïns covards i turbes valentes
  I quan prendrem mal, els veïns abandonin el xats i els problemes s’hagin multiplicat,
  aquests mateixos veïns, mentre publiquen a l’Instragram el seu darrer Gintònic amb el seu gos als peus, diran:
  jo, ja ho veia venir, tot és culpa de l’Alcalde.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: