Alella Cosas que me gustan

Un alcalde que es FA alcalde.

Quan l’alcalde es converteix en alcalde, reconèixer és un pas. Pot l’alcalde dir que l’ajuntament ha estat passiu? Potser hauria estat pitjor, potser, amagar-se hauria estat el més normal en aquest país. Però avui s'ha convertit finalment en l'alcalde que vam votar.

Deu ser complicat enfrontar-se a una turba de veïns enfadats. Deu ser extremadament esfereïdor. Jo estaria fet un flan. No potser per els veïns sinó més aviat per alguns veïns en concret. Si parlem de “famílies gitanes” avui també hem tingut famílies assegudes en línia, si parlem d’anti-sistemes, avui n’em tingut uns quants asseguts a la graderia. Tots paguen impostos, i algun un desmesurat numero d’impostos de circulació, n’estem segurs.

Quan l’alcalde es converteix en alcalde, reconèixer és un pas. Pot l’alcalde dir que l’ajuntament ha estat passiu? Potser hauria estat pitjor, potser, amagar-se hauria estat el més normal en aquest país. Però avui s’ha convertit finalment en l’alcalde que vam votar.

Aprendre a gestionar “el fracàs”? Potser tots hauríem després d’avui, aprendre a gestionar un fracàs. Uns per passius, els altres per actius, i tots per ser-ne còmplices, i jo mateix segurament el primer.

Les ocupacions continuaran, d’això ningú en té cap dubte. Però avui tots hauríem de fer una lectura dels nostres propis errors. Jo perquè he escrit coses, de les quals no hem desdic, altres per la seva inactivitat, i alguns perquè es comporten de la mateixa manera que ho farien aquells a qui sembla que tan odien. Vull fer una menció especial i POSITIVA a la Gloria Mans. No ha parlat. Era tan fàcil fer-ho. Tots els demés membres de la oposició si que ho han fet. La Bloss inintel·ligible (quant ha perdut aquest poble amb l’absència d’en Berzosa), La Marzo rapinyant una presencia estratègica amb la darrera paraula, i l’amic Ossorio fent la gran comparació Perry Masoniana: si això és un delicte ells son delinqüents. (He estat a punt de respondre i preguntar si un arbre i un cargol son essers vius? Un cargol és igual a una pera??) (m’ha semblat insultant veurem tractat d’idiota). Massa populistes, tots, excepte la Glòria i l’Oriol. I malauradament, l’Oriol que es guanya a pols el meu respecte, ens ha intentat donar una lliçó de drets humans, quan tots érem allà preocupats per Drets de la Propietat.

Avui arribava a casa després d’haver promès no escriure rès, però no me’n puc estar.

Avui per primer cop he vist que finalment l’Andreu, el nostre alcalde, s’ha convertit, finalment, i qui sap si massa tard, en Alcalde del poble. Si…em direu que soc partidista, o simplement que hi tinc tendència. Jo us diré que és molt complicat dir que t’has equivocat, també fer-ho davant d’un poble, i veure que el teu equip està darrera. Quan tornava cap a casa, em preguntava si algun dels que ha parlat ho faria millor, no m’ha costat gaire adonar-me que entre els aprenents de polítics, i els més crítics d’entre el públic, potser no hi havia ningú millor que l’alcalde per fer front a aquesta crisi, i sobretot que si hem de donar suport algú, potser es a ell, i més ara que ha fet el pas, ha entonat un mea culpa clar i concís, i ha decidit, com vam demanar una vegada desde aquest blog que es posés al davant nostre.

Potser també hauríem de fer un acte de consciencia i pensar també en tot el incivisme que hem viscut a la reunió. El mateix tipus d’incivisme del qual fan gal·la aquells que estan ocupant les nostres cases. Potser alguns de nosaltres no estan o estem tant lluny d’aquells que volem fer fora.

Ara direu que en el fons estic de part de l’Alcalde. Avui: si, altres vegades, no. Però Avui si.

0 comments on “Un alcalde que es FA alcalde.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: