Aquests darrers dies, de fet en fa 96 hores com recorda l’alcalde, he assistit, al·lucinat, a un “toma-daca” impresentable.

Crec que algú no ha entès que quan s’és un personatge públic i juga amb les xarxes socials, alguna vegada en pot sortir una mica socarrimat. I això és el que hem vist aquests dies: una alellenca indignada publicant al mur del nostre alcalde que esta fins el capdamunt dels mosquits d’una piscina abandonada. La resposta indignada del alcalde per la manera com es dirigeixen cap ell, (amenaça he llegit), i la claca, sempre present, protegint gladio in pectore l’honorable. Fins aquí és normal, no deixem de viure en un mon de pandereta i auto bombo on sembla que l’única solució és portar les coses una mica al límit per veure si les entitats, responen. Perque això és veritat el recorregut d’una instancia a l’ajuntament és quasi tan fantasmagòric com el forat on es cola la darrera nau de Star Trek

La contesta de l’alcalde fins i tot fa caure una mica la llagrimeta, quan confon persones, i fa d’una broma, la bandereta del seu darrer punt. Mas Coll al cor desde 1978…

El que de veritat no he acabat d’entendre és perquè no podem utilitzar el facebook de L’Andreu Francisco com a plataforma instrumental per queixar-nos de les coses que no funcionen al nostre poble. Hi ha dues coses Andreu que son clares, tu pots fer servir el teu facebook com millor et plagui, però la resta de gent, si aquest està obert, també. Tens dues solucions: tancar el facebook, (és a dir, que ningú hi pugui publicar), o fer-te’n dos. Un de personatge públic i l’altre, el teu, privat obert als teus amics, com jo. Quan algú té 3000 i escaig amics al facebook, i el té obert, o té un web manager que l’ajudi o acaba pringant amb iaies que es queixen o neo-alellenques enutjades perquè els mosquits (i crec que a la piscina hi ha cocodrils també) les mosseguen, o no hi té amics.

Però anem al fons de la qüestió: la crítica oberta. Com la tolerem (indiscriminada a vegades) cap a la teva gestió o cap a la de qualsevol altre. Jo crec que la tolerem tant com una ostra dolenta, et fa treure la bilis i fins i tot alguna cosa més, ens passa a tots. El problema no és la crítica en si, sinó exposar-se a ella. El problema no és la teva gestió global, que ens és completament desconeguda, sinó la gestió del detall de cada un dels ciutadans indignats que aniran a petar al teu facebook per queixar-se d’un sot al carrer, de la pressió d’aigua del seu vàter, o simplement, de les altres trenta mil coses que es fan malament al nostre poble. Perquè si tot anés bé, ningú es queixaria i si algun detall dissona, ens queixem. Les instancies estan bé, però em pregunto quantes es contesten, però estan bé, si…com la combinació que portava la meva iaia fa uns 40 anys. Les xarxes, “i no parlo de que ara pots fer-ho electrònicament com dius”, sinó les xarxes que tu també utilitzes les fem servir tots per el mateix, per explicar els que ens passa, per fer-ho o fer t’ho saber de manera efectiva, perquè malauradament en molts casos esta demostrat que penjar-ho al facebook, o la imatge, serà mil cops més efectiva que “la instancia”. La claca, parla de mala educació, assetjament, etc… no hi estic gaire d’accord, crec que ningú et fara un “escrache” per una piscina que faci fàstic. Encara que qui ho sap? La gent està fatal i un mosquit tigre pot arribar a fer canviar coses. Com deia Lao Tsé si creus que un mosquit no pot arribar a canviar la teva percepció del món, prova a dormir-hi una nit amb ell en una habitació tancada.

Tornant a Mas Coll i a les inversions multi-millionaries, el gran problema Andreu amic, torsimany de metalls i urnes, és que segurament i malauradament Mas Coll no ha canviat gaire desde 1978… o no tot el que hauria d’haver canviat.

0 comments on “Andreu Amic…..

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: