Alella Politica Uncategorized

PDeCat: Reacció envers Proacció

 

per Esteve Garcia Ossorio

La realitat és que els 2 primers anys d’aquest mandat han estat una condemna a l’ostracisme del bloc de l’oposició. El joc democràtic és el que té i així s’ha d’acceptar, però la majoria absoluta a Alella no ha aportat res de nou ni res millorat.

Els Plens han quedat buits de contingut. Les coses importants s’aproven sense la necessitat de rendir comptes als partits de l’oposició, fet que implica que els punts a debatre proposats pel govern siguin temes absolutament intranscendents per la nostra quotidianitat. Els pressupostos són portats a Ple com marca la Llei, però el debat és inexistent i qualsevol proposta és sistemàticament desestimada.

Això és una realitat, no acceptar-ho és un error que dificultaria encara més la nostra tasca a l’Ajuntament. Amb aquesta nova visió vam decidir provocar la reacció del govern en aquells problemes de màxim interès per tothom, i interpel·lar-los a canviar d’actitud, un canvi que ha de passar del “mode avió” que deia l’alcalde a una actitud proactiva i preventiva de les diferents problemàtiques.

La seguretat ha estat un dels grans problemes en el que la gent del poble ha pogut apreciar aquesta manera de fer del govern. Davant les ocupacions i els robatoris el govern s’ha vist obligat a reaccionar ja que la pressió popular va ser molt important (feia anys que no passava realment res que mobilitzés als alellencs). Van donar explicacions en la famosa Audiència Pública de 2.016, en la que es van comprometre a resoldre els diferents problemes. No s’han resolt. Les ocupacions continuen i els robatoris han estat una xacra que ens ha estat martiritzant d’Octubre a Març. La nova incorporació del Cap de Policia es va a dur a terme de tal manera que l’oposició es va sentir enganyada (ja es coneixia qui seria feia mesos mentre es negava en els Plens) i el cos policial va veure com les seves reivindicacions de treball i promoció interna quedaven trencades sense cap mena de diàleg.

Es van col·locar les càmeres de seguretat. Element dissuasori fins a cert punt, però la vam considerar com a bona. El que hem reclamat insistentment és la incorporació de nous efectius policials que reforcin les hores més complicades. Qualsevol excusa del govern respecte a la impossibilitat de poder contractar més personal és falsa, ja que disposem de recursos i existeixen els procediments legals que poden permetre aquestes contractacions. És un tema de voluntat política.

Hem insistit i continuem en que el govern ha de dificultar les ocupacions. Som coneixedors de l’actual llei, però això no vol dir que els hi posin fàcil. No permetre l’empadronament, pressió policial, especialment quan els veïns ho demanen, no permetre l’accés a ajudes són els mínims envers aquestes il·legalitats.

Tenim i tindrem problemes amb els contenidors d’escombraries. Són petits i les recollides insuficients. Això provoca que els tancats s’omplin de brossa pel terra, amb les conseqüents pudors i atracció d’insectes i rosegadors. Ho hem dit, però la denúncia no ha servit per res. Ara el govern ha d’anar posant pedaços per corregir un error que ens ha sortit molt car.

No tenim una normativa de Paisatge Urbà, imprescindible per un poble que vol ser un referent en l’enoturisme. Això implica veure aquest campi qui pugui arquitectònic en el poble. Sense anar més lluny les obres de Can Calderó o l’edifici de l’antic Niu, ara la Fusteria. Quan aquesta normativa es faci (si s’arriba a fer) no podrà impedir les greus errades estètiques en l’àmbit urbanístic que ja s’han produït.

Encarem la segona meitat del mandat amb l’objectiu focalitzat en reconduir les circumstàncies esmentades. La nostra secció local del Partit Demòcrata també té la fita que l’1 d’Octubre el nostre País pugui decidir el seu futur, un futur que nosaltres defensarem amb un SI clar i contundent a la independència de Catalunya.

0 comments on “PDeCat: Reacció envers Proacció

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: