Alella Politica

Andreu Francisco: ERC

"Mai ens havíem trobat amb una oposició com l’actual, oculten una nul·la voluntat d’entesa. Han demostrat una escassa capacitat de treball"

Nota de Redacció:

  1. En relació a aquest escrit per part de Andreu Francisco (i el seu govern), i al seu darrer punt, hem d’admetre que potser el termini de finalització del projecte no els hi va quedar clar, som culpables d’això, malgrat que a tota la resta de forces polítiques del consistori, si. ¿?
  2. Que vam rebre el seu escrit després de publicar el nostre on es presentava el projecte i on ens estranyàvem del seu silenci sepulcral.
  3. Que en cap moment es desqualifica a ningú en el nostre primer escrit sinó que plasmem d’una manera clara i meridiana exactament el mateix que inexplicablement comenten totes les altres forces polítiques, i en fem un parell de comparacions. Potser hauríem de diferenciar el concepte desqualificacions del de critica. Potser hauriem d’entendre la crítica com a privilegi  i no pas com a desqualificació, complicat quan un té majoria absoluta i no li cal escoltar a ningú.
  4. Per la resta agrair la col·laboració de ERC en aquest projecte, encara que tard i fora de plaç, tal com vam fer amb la resta de forces polítiques, i esperem que la verbalització per part de totes elles dels diferents problemes que es troben al dia a dia serveixin per millorar la dinàmica municipal tant deteriorada aquests darrers mesos.

Dos anys més de servei a Alella

A petició d’una de les persones que va fer un seguiment més actiu de les darreres eleccions municipals, fem aquest escrit de balanç d’aquests dos primers anys de mandat.

Del resultat electoral. A les eleccions de 2015 ens vau fer confiança un 48% dels votants que es va materialitzar en 7 regidors de 13, el nostre millor resultat. Tot i no tenir la necessitat de sumar cap altre grup, vam oferir al PSC i la CUP d’entrar a govern. El PSC va acceptar, la CUP ho va rebutjar.

Del govern. Som un equip de persones amb perfils professionals i personals complementaris, d’entre 24 i 64 anys, sis dones i dos homes, amb un objectiu comú: el servei al poble d’Alella.

Amb la voluntat de millora contínua que sempre ens ha mogut, aquest mandat hem aprovat un Pla d’Actuació Municipal on es fixen les línies de treball i els objectius per als quatre anys.

Un millor funcionament de l’Ajuntament. Un dels objectius del mandat és la millora en el funcionament de l’organització municipal. Amb una nova direcció tècnica de l’Ajuntament, la dotació del personal necessari, i la propera implantació d’una nova plataforma electrònica de treball, el canvi i la millora es faran evidents en breu.

Transparència i Participació ciutadana. Hem posat en funcionament el portal de transparència i som dels pocs ajuntaments de Catalunya en obtenir el segell InfoParticipa concedit per la UAB . A més d’haver dut a terme diferents processos de participació ciutadana, hem posat en funcionament el Consell de Poble i el Consell de Barris, i estem a punt de crear la Sindicatura de Greuges d’Alella per defensar els veïns i les veïnes del municipi en les seves relacions amb l’Ajuntament.

Dels serveis a les persones. Hem continuat ampliant l’oferta de serveis per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Alella. La targeta moneder de serveis socials, la coral infantil i els «tastets d’instruments» en l’àmbit de la formació musical o la instal·lació del sistema de lectors de matrícules per incrementar la seguretat ciutadana són algunes de les novetats.

De les inversions i el manteniment. Entre 2016 i 2017 haurem invertit vora dos milions d’euros en la millora de la via pública, infraestructures i equipaments municipals.

L’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. El nou equipament cultural municipal que s’ha vingut construint el darrer any marcarà un abans i un després en l’oferta cultural del nostre poble.

De l’urbanisme. La primera part del mandat s’ha caracteritzat per les obres d’urbanització i habitatges de Can Calderó. Provinents del mandat presidit per Salvador Artés, fa temps que les vam reajustar per millorar la implantació i obtenir a canvi un major aprofitament per al poble.  Aquests dos anys també s’ha començat a desplegar el nou planejament urbanístic aprovat el 2014 amb el suport de tots els grups municipals.

De l’oposició. Amb l’experiència ja de quatre mandats, mai ens havíem trobat amb una oposició com l’actual. Amb l’excusa de la majoria absoluta del govern, tot i que en els tres mandats anteriors el govern sempre l’ha tinguda, oculten una nul·la voluntat d’entesa. Durant aquests dos anys se’ls ha ofert la possibilitat d’arribar a acords i fins a la data han aprofitat qualsevol excusa per votar sempre en contra. El reglament del Síndic de Greuges i el Reglament Orgànic Municipal són les dues darreres propostes d’entesa que els hem ofert i en les que estem treballant. Tornaran a desmarcar-se? Tres dels quatre grups, tot aquest temps, han demostrat una escassa capacitat de treball, i, malgrat la dedicació del representant del quart grup, el seu dogmatisme i pretesa possessió de la veritat absoluta, fan molt difícil arribar-hi a acords.

Compromís per als propers dos anys. Seguirem treballant com fins ara, amb voluntat de servei públic i il·lusió, desenvolupant el nostre programa electoral al servei de la nostra comunitat: Alella.

Sobre aquest escrit. Dijous passat a les set de la tarda se’ns va informar que l’escrit s’havia d’entregar abans de divendres a les cinc. Tot i haver comunicat que seria enviat durant el cap de setmana, com així ha estat, veiem que aquest «retard» s’ha aprofitat per publicar un seguit de desqualificacions. Què hi farem!

0 comments on “Andreu Francisco: ERC

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: