Cosas que me gustan Cosas que no me gustan Politica Tópicos de españa

Art 155 o la revolució dels simis.

La revolució dels simis és un gran titol per aquest post. Perquè la pregunta que ens podem fer és qui son els simis de veritat? Son ells, som noslatres i qui som ells i nosaltres?

No és més que una opinió, pero:

Em sembla bastant preocupant que per molt que volguem tirar endavant com a poble, sempre ens puguin acabar aplicant el 155. L’article de la constitució sembla no haver aixecat cap polseguera enlloc, ni a europa, ni a espanya ni al món, però també és veritat que aqui a casa nostra tampoc.

Els escarafalls que ens provoca el fet son molts, però hem de reconeixer, que el fet de una intervenció economica en tota regla, una persecució dels nostres polítics, ja sigui al exilli o a la presó, o simplement la presencia constant de forces policials que molts titllarien de ocupació, no han despertat més que algunes queixes públiques, un grapat de tuits, tres converses de cafè i algun debat en hora punta. Sembla que el que se’ns caguin a la cara als catalans no ens fa rès.

Si em traslladés a la Moncloa o visqués en alguns dels seus cercles viciosos madrilenys, la lectura que en treuria és que als catalans se’ls pot torejar de qualsevol manera i com a societat avançada i tranquila, la violencia, o la resposta limit, ja no va amb ells.

Podriem parlar d’una societat fragmentada, o fins i tot d’una societat que esta molt lluny del que molts catalans pensem que és. Vivim potser molt allunyats de la realitat que ens envolta? Una de les queixes més esteses es que “the good old Catalonia” viu desconectada del catala del Seat Leon de la periferia, que s’empassa les cues de la c-58 cada matí. Som diferents? doncs jo diria que si, i potser encara més, pensaria que tenim poc en comú.

Es com si de cop, ens haguessim despertat en la revolució dels simis, el dia dels triffids o fins i tot d’un pausat afiançament de les classes “no catalanes”. Què fort i que mal sona: però encara recordo a la meva mare dient que si no em podia buscar “una novia d’aqui”.

La revolució dels simis es un gran titol per aquest post. Perque la pregunta que ens podem fer és qui son els simis de veritat? Son ells, som noslatres i qui som ells i nosaltres?

Crec que ens hem equivocat en un punt molt precís. Malgrat els catalanistes i els no catalanistes, els fatxes i els d’aqui, o com volem dir-ho, cap de les dues societats, la catalana o la española ha fet un bon esforç en aglutinar la part de societat mestissa que sorgeix sempre. (perdoneu utilitzar mestissos, xarnegos o el que sigui, jo també tinc familia de castelló així que potser soc un xarnego). No ens els hem guanyat! ni ells tampoc! I tenim un grup de gent, ni identitaria, ni moguda per cap convenciment polític que no sigui el de la riquesa o la gana, que floten a l’ambient. El conflicte nacional a catalunya es com fer pesca a la papallona, per els que sabeu de pesca, o com un tinder per els que us dediqueu a buscar una segona oportunitat o com triar melons.

Però tornem al 155 i a la constitució. La constitució ha demostrat ser un xiclet, un bang bang de maduixa que impedeix els petons amb llengua, i sobretot el 155 ha demostrat ser una eina efectiva i real per canviar la pastanaga del burru per la fusta del amo.

EmCqFFnFsWEZmuz-800x450-noPadLa nostra societat, la catalana, la europea, la española i la del mon civilizat és ser ampliament sumisa. no violenta, una societat que accepta que l’estovin o molt pitjor una societat a la qual li sembla bé veure que estoven a altres en nom de una democracia que s’agafa amb guants de latex i palillos.

Perdoneu: potser la independencia ens ha arribat massa d’hora o massa tard o al moment incorrecte i aquest coitus interruptus, ens ha fet veure que als catalans ens va massa el latex i massa poc les coses de veritat.

(segur que algu em diu ara i em parla dels mils ferits i de les pilotes de goma) Esteu de conya?  Realment penseu en la revolució del instagram i els somriures quan davant es té una bestia negra com la que tenim?

Es una opinió.

0 comments on “Art 155 o la revolució dels simis.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: