Alella Politica

Alella i els llacets grocs.

Enfi, jo crec que ens molesten perquè en el fons ens envien la imatge que no volem veure de nosaltres mateixos, i clar, descobrir-se té un preu.

No puc més que sentir una vergonya immensa i un ridícul aliè envers el que passa a Alella aquests darrers dies. Tenim bàsicament tres personatges i mil extres donant vida a una polèmica que no porta enlloc. Tu poses els llacets i jo els trec, tu em parles de presos polítics i tu em dius que no.

Deixant de banda que cadascú fa el que vol amb el seu mur de Facebook, no entenc les respostes del Alcalde, l’excel·lentíssim Andrew a les demandes populars de la gent que no el vota. Tampoc entenc el Toni Bernal, corcó polític indiscutible del poble i altres com el Miquel Martinez. Un desde Palencia i l’altre desde la seva cova particular tal.ladrant amb impunitat qualsevol missatge pro independentisme. El tema és tant ridícul que fins i tot alguns bloggers d’aquest poble hem decidit perdre-hi el temps.

Anem a pams: en Bernal deu tenir poca feina i tots en tenim constància, deu haver fet un curs de word i ha après a copiar i enganxar, i es passa el dia exprimint al màxim el mur del alcalde. El Miquel Martinez, amb un to menys apassionat, més contingut i més elaborat, (tampoc li pots demanar gaires flors al d’abans) es dedica al corcoïsme, que es l’antitesi del proïsme. I l’Andrew Franciscan (de herència australiana on va anar a escampar la llavor del procés) cau de quatre potes, responent i fent apologia del seu pensament a la plataforma numero 2 de comunicació de l’ajuntament. Perquè si amic Andreu, el teu Facebook ja no és teu desde que algú va decidir cagar-se en la gestió del consistori a traves d’ell i tu el vas contestar.

Però tornem a l’essència del problema, o del conflicte. Què és el que ens molesta del que esta passant i que fa que la claca de l’alcalde s’acceleri i Bernal i companya es dediquin a un onanisme tan exagerat? Doncs simplement el que ens molesta, i m’incloc, és la impunitat. L ‘impunitat dels 1600 ciutadans que s’han descobert la tita, que han votat ciutadans i PP i que ara ja no tenen cap problema, amb noms i cognoms a tocar el voraviu a la resta de Alellencs. Però clar: és que també ho son ells de Alellencs. I si els darrers 4 anys els abueletes de la ANC han estat penjant cartellets, banderetes, llacets, impunement, ara aquests “que per molts son extraterrestres” es dediquen a fer exactament el mateix.

La posició més ridícula i de llarg és la de l’Andreu Francisco, que fa temps que ha confós el llegir amb l’escriure, i que creu que es poden fer sopes amb pedres, però com a Alcalde s’hauria de dedicar a fer d’alcalde. La més cutre és segurament la de tots els independentistes, nacionalistes, ANCistes, forumistes, cupaires i gent que compra a la librada que s’acceleren perquè sembla que els hi ha sortit algú que els copia en formes, maneres activitats i que sobretot te vida pròpia. La meva mare sempre va dir que vaig ser una persona adorable fins que vaig començar a raonar i parlar, i resulta que ara els hi ha sortit un doble, i potser la més pobre i poc elaborada, barroera i pròxima a la barbàrie es la de aquests unionistes, fatxes espanyolistes, amics del taronja, o constitucionalistes o posa’ls s’hi l’adjectiu que vulguis que s’han destapat, han sortit de les seves coves i es dediquen a fer el mateix que hem fet nosaltres els darrers 4 anys.

Quan a un es veu a un mirall no s’acaba d’agradar, no ens agrada que ens facin fotos, y sempre pensem que sortim lletjos, i potser ens passa això amb aquesta nova tribu, com nosaltres, que fa el mateix que nosaltres, que empra els mateixos tics que nosaltres i que en el fons es sent superior, com nosaltres. Perquè no ens enganyem: ens hem sentit millors, mes guapos, mes honorables i nobles i més romàntics. I en el fons som com ells.

L’alcalde farà com si no llegís això: és el seu rotllo “no et llegeixo però no m’agrada el que escrius”. El Toni i la companyia sortida de la cova faran com si no anés amb ells, i la claca d’una banda i d’una altre no sabran que dir. Es dedicaran uns a penjar llacets i altres a pintar cartells amb la bandera espanyola. Uns a penjar estel.lades i altres a despenjar els cartells. I la immensitat del facebook de l’alcalde i els diversos xats del poble s’ompliran de mira què fan i mira que he fet jo.

Durant un temps, llarg vaig viure a Navarra, com a molts altres llocs, 4 anys trampejant amb l’abertzalisme més cru i treballant com a director en una empresa molt espanyola, molt de l’opus. Es cremaven contenidors a la nit, se’n posaven de nous al matí. El Patxi de la Ikastola et saludava i el capellà fatxa també. I Pamplona era un poble. Era el final de un conflicte que a dia d’avui, amb alguna reminiscència sembla aparcat.

Nosaltres el comencem, no és que ens Ulsteritzem! Però la èpica dels nostres dirigents, la comunicació neta-neolliberal de Cs i la extrema dreta espanyola seguida per xais a cada poble que amb més pena que gloria es creuen sofistes de pa sucat amb oli, i sobretot la incompetència manifesta a nivell polític d’alguns dels nostres dirigents per gestionar petits brots de llacets i martingales, ens poden abocar a un abisme on no cal arribar.

Personalment crec que desde l’alcaldia no s’hi arriba i que el nivell no varia gaire si el comparem amb tots aquests 1600 ciutadans que han votat constitucionalisme o espanyolisme. Intel·lectualment no varia gaire. I la claca no esta en cap altre dimensió que la mateixa que els dos que empapen les xarxes socials desde l’altre banda. A sumar els quatre histèrics de torn que han descobert que viuen una realitat paral·lel.la més enllà de les classes de costura.

Enfi, jo crec que ens molesten perquè en el fons ens envien la imatge que no volem veure de nosaltres mateixos, i clar, descobrir-se té un preu.

0 comments on “Alella i els llacets grocs.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: