Alella Cosas que no me gustan Politica

L’Alella provinciana, inculta, i pobre.

Mentres enceneu a aquesta gent, pobre d’esperit i parcialment il·luminada, els doneu poder. Cada cop que lluiteu contra ells els doneu força.

Malauradament el meu poble esta plè de essers extranyivols. Fins i tot m’hi encloc.

Desde el pobre alcalde que tenim, més preocupat d’instagramar-se ell mateix, fins als del 155 passats de rosca, i tota la banda de Carmanyolics, fatxes, i extralimitats, indepes i enutjats que transigeixen, escolten, riuen, llegeixen i estan o no d’accord amb el que passa, deixen fer…

Deixen fer fins que els/ens esclati la bomba de rellotgeria a la cara. Podria anar sumant inútils a la llista que encapçalo: els acòlits de l’alcalde en perfil baix, els que encara van d’equidistants, els fatxes i els nacionalistes o els constitucionalistes i els que volem la independència.

Perdoneu: fotem pena.

Un d’ells significat  en la seva incontinència verbal, escrita, i segurament física, (recordem que es un ciutadà que han fet fora de més d’un partit infantil de futbol), un altre, tan pulcre i de dretes que fa com cosa comentar-lo, el nostre alcalde de ERC, tan d’ERC que ja no és de ERC sinó que és d’ell mateix, els seguidors d’una i altre banda que tot ho atien, i tots els civils on m’incloc, que segueixen com besties de escorxador a uns i altres sense poder, ni voler, prendre una posició concreta. La prenem, però: oi que fa com por opinar? Els gestors municipals ja no ho fan i els de l’altre banda es tapen les cares amb passamuntanyes i amenaces.

El punt de partida és fàcil: tenim 4 ciutadans a la presó, tenim un govern de dretes, una ERC perduda, una CUP descol·locada, una dreta feixista sigui del PP o de C’s, violenta i d’alenada pútrida, crescuda. I aquí tots juguem a passar-nos la pilota, amb poques ganes i molta ràbia. Llaços grocs de monges penjats de nit, i trets de matinada per ciutadans de mires estretes poc evolucionades que se les donen de lletrats i banquers quan no son res més que caixers de banc, amb cap altre més horitzó que la violència i l’agressió gratuïta. I sobre tot, el càstig.

Les revolucions tenen això, tant les fallides com les que funcionen, donen poder a les rates de qualsevol dels bàndols, gent de poc recorregut, menys llegits i poc estructurats, gent baixeta que fa panxa, amb barba de quatre dies o sense, que aspira desde el poder local o desde l’ombra a la significació miserable que algú els mencioni, o els fitxi, per continuar creixent dins els escalafons de la estructura.

Què voleu que us digui: com a ciutadà d’aquest poble les nostres conviccions ens desvien del pobre, minúscul, petit, ínfim, be comú. Mentres enceneu a aquesta gent, pobre d’esperit i parcialment il·luminada, els doneu poder. Cada cop que lluiteu contra ells els doneu força.

Malauradament, les costureres del poble agafen el timó, totes, les d’una banda i de l’altre, què tant us assembleu, ara que el consistori, encegat, ha perdut el seu lloc, governant a cop de vara i oblidant el seu lloc, perdut entre els llençols de la vida i la independència i la república llastimosament non-nata.

Alella es perd en una confrontació, perd pistonada en calçotades, llacets, i discussions innòcues.

I mentres armeu de raons a uns i altres. Morir sent un bastió no és el que hem de fer, aguantar un poder local en hores baixes amb un successor qüestionable, no és gaire intel·ligent, fins i tot us diria que és un suïcidi. Suport als presos polítics si, però potser ens hauríem de preguntar fins a quin punt el suport als nostres leaders dona suport a dirigents locals que xuclen d’aquest suport per la seva pervivència. I sumat a això: els de l’altre bàndol, cutres i mediocres, no mengen d’això?

1 comment on “L’Alella provinciana, inculta, i pobre.

  1. Mientras nos peleamos por las banderitas la urbanización Alella Park sigue sin un acceso peatonal para bajar al pueblo. Los vecinos, niños incluidos, se juegan la vida bajando por una carretera muy peligrosa. Bravo por nuestro alcalde

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: