Alella Politica

Aclariment sobre “l’Alella provinciana, inculta i pobre”

el gran perill per el coneixement no era la ignorància sinó la certesa; i en aquest poble com molts altres tots es senten amb la possessió de la certesa absoluta.

L’altre dia, (per cert, soc el Jordi Prat) publicava en aquest blog a petició personal un escrit que em van fer arribar. Qui ho va escriure es membre d’un grup de whatsapp del poble anomenat la carmanyola en suport a la República, als presos polítics al meu entendre injustament empresonats, el post en sí l’hagués pogut firmar jo.

Posa noms i cognoms als membres actius del 155 que dia a dia despengen llaços, fan pintades a arbres, bancs i murs del nostre poble, i també crítica obertament la ineficàcia del govern municipal i del nostre alcalde per asserenar els ànims i sobretot, enlloc de mantenir-se en un silenci angoixant, fer la seva feina que és governar per tots en aquest poble i no sols per uns quants.

En Rajoy governa sense governar, desde la inactivitat, i sembla que l’ajuntament d’Alella molt sovint opta per el mateix, com ja va fer amb el tema dels okupes de ja fa uns anys.

He llegit de part d’alguns ciutadans actius del poble que el post els insulta i no proposa rès. No crec que els insulti, de fet en fa un retrat molt realista que sembla més aviat una caricatura: alcaldes enganxats al instagram dels que millor es pentinen, una oposició malauradament absent i un grup de constitucionalistes exaltats que recorden més a maqui-navajas de pa sucat amb oli que ciutadans amb aspiracions polítiques.

Suposo que qui ho escriu no volia donar solucions. Realment podem demanar solucions a una ciutadana o ciutadà d’Alella amb una feineta, solucions que ni el nostre govern municipal troba ni s’atreveix a buscar. Extrapolat a nivell de República o d’Estat Español…tampoc les troben. Així que… realment creieu que li podeu demanar a ella?

blog3

L’altre cosa que em preocupa és que no volés signar: clar que tenint gent amb passamuntanyes per el poble, tirant llegiu a gossos, fotent pintades i empentes no anima gaire a donar la cara. Llegia al Bernal al facebook de la Marzo que es sentia insultat, jo francament trobo que si ha esplaiat poc, amb ell, amb els altres i amb els del altre front.

No entenc però el següent: dins el fet de com tothom s’omple la boca com pot ser que ningú faci res per solucionar el problema que tenim que jo titllaria d’inseguretat pública?

Uns diran que els llaços son lletjos, altres que els fot por anar per el carrer sabent de ràtzies descontrolades. A mi el que realment em fa por es que la gent no vulgui identificar-se quan escriu el que pensa, que gent més aviat curta parli de que no s’aporten solucions quan ni els que paguem amb els nostres impostos son capaços de trobar i sobretot el que em preocupa es que algú es senti insultat quan l’anomenen per el seu nom, per el que és i li posen noms i cognoms.

Jo he cregut, i encara crec, que el post que es va publicar en aquest blog tenia un missatge molt clar. Com deia en Hawking que avui a mort el gran perill per el coneixement no era la ignorància sinó la certesa; i en aquest poble com molts altres tots es senten amb la possessió de la certesa absoluta.

La persona que em va demanar de publicar el post no en tenia cap, o millor dit, cap altre que excepte la intuïció de que tots dos fronts estan equivocats.

0 comments on “Aclariment sobre “l’Alella provinciana, inculta i pobre”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: